Beste Tourspelers,

Ik zie dat de meesten zich ook voorstellen in hun stukje dus bij deze ik ben IKE Simoncini voormalig fc den haag supporter en 5 jaar lang voorzitter van de supporters vereniging zo rond 2006 was ik klaar met het hele voetbal gebeuren. Ik had voorheen al vi voetbal fantast spel gespeeld maar vond de puntentelling vaak niet juist als je voetballer heel goed speelde en onterecht geel kreeg had je minpunten.  

via een vriend kwam ik vorig jaar bij de tourtoto terecht vond het op voorhand gelijk een heel leuk spel en maakte 2 ploegjes wat gelijk resulteerde in een 1-2tje. Dit jaar beloofde het een prachtige tour te worden dus vanzelfsprekend deed ik weer mee. Pronostiek is sowieso mijn grote passie tot ergernis van mijn vrouw :)

Vooraf tactiek bepalen is altijd het leukste maar dan moeten de poppetjes op hun plaats. Da's vaak wat lastiger.

Verder moet je als je 25 man mag niet teveel toppers skippen vooral niet sprinters.

Sonny was hier een dikke fout, kreeg voor de start het bericht dat hij niet zou gaan sprinten en heb hem bij alle andere spellen geskipt. Maar ben dat hier vergeten helaas dus ondanks het prachtige resultaat van 1&3 baal ik toch enorm dat ik mijn 1-2tje van vorig jaar niet heb kunnen herhalen.

Hirschi en Kamna waren natuurlijk echte topkeuzes. Dat is het geheim van het succes: skip zo'n man die een paar keer 7e of 8e wordt en zoek de renners die via aanvallen 2x top 3 eindigen :) Kamna won natuurlijk een rit vlak voor de tour uit een aanval en leek me een moetje. Hirschi was een ander verhaal. Dat is sowieso een favoriet van me en ik had gezien dat hij na een lange blessure weer prima op nivo was in de dauphine, dus tja dan neem je hem maar. SKA had er ook mooi tussen gepast maar hoezeer een van mijn maatjes ook fan van hem is, ik had hem op voorhand niet.

het is dat Carapaz en Porte zoveel scoorden, daardoor ben ik bij een hoop spellen nog verslagen. Schande eigenlijk dat mensen met een brekebeen en een knecht van Bernal mij verslaan bij een tourspel, ik schaam me diep.

Tot volgend jaar,

IKE Simoncini
 

 

Beste Tour liefhebbers/vrienden,

Hoewel digibeet (geen foto's,) toch maar in de pen klimmen om wat herinneringen te delen.

Even voorstellen, Mieke Offenberg, alias Polly Pedaal, Lucky Bamse en Noa. Nou, waar te beginnen. Dacht aan het jaar 1987 zo ongeveer.

Joop, Roel en ik, werkten vlak bij elkaar. Joop bij de ING bank, tegenover de voormalige Mariastichting waar Roel werkte op het labaratorium en schuin daar tegenover ik bij de trombosedienst van het Rode Kruis. Daar werkte ik met Ingrid, de vrouw van Roel, die ons aanstak met het Tourtoto virus!! Wat een te gekke 3 weken hadden we toenmalig, elke dag racen naar de personeelskamer van Roel, die daar de uitslagen lijsten dagelijks ophing!! Ja, die goeie ouwe tijd....  

Joop werd gek van mij, na inleveren van mijn lijsten, elk moment weer een verandering doorgeven,maar hij deed het blijmoedig en moest eigenlijk wel lachen om mijn fanatieke gedoe!

Die Toto jongens verdienen wel onze complimenten, wat hebben zij zich al die jaren ingezet en met zoveel plezier, zoals we hebben kunnen lezen in hun verslag!! En wat te  denken van onze gezellige bierfeestjes met een etentje daarna,voorafgaande aan de Tourstart, samen met goede vriend Herman, Jacques,Joop en ikzelf.

Jarenlang met Herman een gezamenlijke lijst  Gaefa,met wisselend succes maar we hadden veel plezier met het samenstellen!!

Dus al met al zo'n 32 jaar deelname plezier, dat het nog jaren mag voortduren!! Dank je wel Tour directie voor al het plezier dat jullie ons geven!!

Iedereen veel plezier bij de laatste, zeer spannende etappes, hup Steven...
Groet, Mieke.

Hier had Mieke ook kunnen staan!

De mannen achter de lijst….

Wie zijn toch Holhair, De Adelaars van Den Haag (voorheen Voorburg), Snelle Jelle en Vrijenhoek?
Om die te beantwoorden hierbij een stukje van 3 jarenlange deelnemers van de Tourtoto. 

Het meedoen aan de tourtoto is begonnen toen Ralph Westerduin als collega bij SDB Ayton kwam werken in 2003. Dirk Vrijenhoek en Pim Verzijl waren daar al werkzaam. Het bedrijf waar we alle 3 nu nog bij werken zit in Den Haag en richt zich op HR – Planning – Salaris in de Zorg. Een zeer sportief bedrijf want alle sport wordt op de voet gevolgd. Van Olympische Spelen tot alles van Oranje en van darten tot aan het Wk blaasvoetbal. De Tour ging vroeger via een aparte Tv op de kamer en zodra de finish van een etappe in beeld kwam werd een Alert gemaild en kwam iedereen snel kijken. Die Ralph speelt dus mee onder de teamnaam Holhair 1,2 en 3. Een naam die vanuit een voetbalteam is gekomen en nadere uitleg niet nodig heeft. Dirk speelt mee met zijn achternaam dus Vrijenhoek 1 en 2. Een fervent ADO-supporter en eigenaar van de website Koning Voetbal. De statistieken website voor alle voetbaluitslagen. Opvallend aan Dirk is dat hij vaak bij de verloting van de 1/5e staatsloten bij jullie in de prijzen valt! De 3e persoon op de foto is Pim, meespelend onder de namen De Adelaars van Den Haag en Snelle Jelle. Wielrenkenners weten dat De Adelaars is vernoemd naar De Adelaar van Toledo, Frederico Bahamontes, de berggeit uit Spanje die de Tour in 1959 won. De andere ploeg Snelle Jelle is vernoemd naar de bijnaam van Jelle Nijdam, ook wel bekend bij de meeste deelnemers. Maar ook zijn zoon heet Jelle dus een toepasselijke naam. Daarnaast is Pim ook organisator van zijn eigen tourspel dat dit jaar voor de 28e keer wordt gehouden. Veel deelnemers en ploegnamen spelen mee zowel in het Tourspel als in de Tourtoto. Het is ieder jaar weer leuk om een ploeg samen te stellen en de tips enz. uit te wisselen. Dirk merkte op als ze de foto zien krijgen we spontaan de oeuvreprijs! ?

Bedankt voor de organisatie en de groeten aan alle tourliefhebbers. 

v.l.n.r: Dirk, Ralph en Pim

 

Tur

21 juli 2019

beste Joop en mededirecteuren, 
Mijn tourtoto geschiedenis is grillig. 
Geronseld door “onze Mieke” ben ik zo’n 25 jaar geleden begonnen. Toen nog zelf een fanatiek racefietser, met heel wat bekende cols in de kuiten. Met shelly (met een ruisje) ook nog wel eens gescoord. Goede herinneringen aan de afspraken met “de organisatie” , de biertjes op de avond voor de Tour en natuurlijk Rotterdam, in de bocht bij de Erasmusbrug.

De laatste jaren minder intensief het wielrennen gevolgd. Zelf op de Mtb overgestapt en vakanties vaak in juli op plaatsen waar vaak de Tour niet te volgen was. Zo herinner ik me nog een zeer warme zaterdag in de Abruzzen, waar in de locale “bar sport” de tv aan stond, op de Tour. Uitgebreid geïnstalleerd met een goudgele rakker, tot het moment dat het spannend werd, 14.45 uur. 
Boem, formule 1 kwalificatietraining. En dan ook nog Ferrari op poleposition, zodat ze geen genoeg kregen van alle geklets achteraf, dag Tour.
Deze zomer thuis in juli. Dus genieten van een bijzondere Tour.
Ik dacht toch, zoals ieder jaar, weer de winnende lijst te hebben ingestuurd, maar realiseer me nu dat ik slechts mag hopen op nummer 100.
Dank voor het organiseren.

 Groet, herman - en Tur.


Mannen van de tourtoto

Ik doe al vanaf 1989 mee aan de tourtoto omdat ik helemaal lyrisch ben van de Tour de France.

Ik ga elk jaar samen met mijn zoon Thijs een etappe bezoeken. Onze voorkeur gaat uit naar een finishplaats en de volgende dag het vertrek kijken plus onderweg de tour ergens oppakken.

Zowel mijn zoon als ik doen dus al jaren mee met de tourtoto en elke dag hebben we contact over wie wat heeft gedaan in de poule,

Voor de tour hebben we diverse keren met elkaar gesproken over wie zijn de beste sprinters,klimmers en wie gaat er voor het algemeen klassement

Ik zelf geniet elke dag van de uitkomsten en hou dit al jaren bij in een speciale tourmap.

Dank voor jullie enthousiasme en vele uren werk om ons elk jaar weer te laten genieten van de Tour de France.

Ik speel mee als Oosterhoutse Sprinter, Parel van het Zuiden en Hans van de Grift

Mijn zoon speelt mee met Le Mallot Jaune en Le Mallot Blanc.

Met een warme groet uit het zuiden

Hans van de Grift

Oosterhout

o


Hallo mannen

In navolging van Hans van de Grift hierbij een stukje vanuit Maassluis.

In 1992 kwam bij mijn toenmalige betrekking in Delft een nieuwe collega Ernst Goede uit Haarlem werken. Net als ik helemaal idolaat van de tour de france en via hem deed ik voor het eerst mee aan jullie tourspel, nu dus al 27 jaar.

Hij speelt nog altijd mee onder de lijsten Ernst en Fiona Goede en ik speel al jaren met de lijsten ECH WEL en Just-in-time (normaal sprintlijst maar dit jaar eindklassement lijst). Verder heb ik diverse andere mensen enthousiasmeert en mijn zwager Ed van der Lee, ook uit Maassluis,  speelt inmiddels ook al meer dan 10 jaar mee met de lijsten Ed de la course en Pat de la course.

Al die tijd hebben we genoten van dit spel die de tour nog spannender maakt en heb diverse touretappes bezocht inmiddels.

Mijn hoogtepunt was echter de proloog in Rotterdam waar ik in de volgauto zat van de Rabobank achter Niermann via een gewonnen prijsvraag. Ik hoop dat jullie nog lang doorgaan met het organiseren van het tourspel.

Groet, Wernher van der Hoek uit Maassluis