Tur

21 juli 2019

beste Joop en mededirecteuren, 
Mijn tourtoto geschiedenis is grillig. 
Geronseld door “onze Mieke” ben ik zo’n 25 jaar geleden begonnen. Toen nog zelf een fanatiek racefietser, met heel wat bekende cols in de kuiten. Met shelly (met een ruisje) ook nog wel eens gescoord. Goede herinneringen aan de afspraken met “de organisatie” , de biertjes op de avond voor de Tour en natuurlijk Rotterdam, in de bocht bij de Erasmusbrug.

De laatste jaren minder intensief het wielrennen gevolgd. Zelf op de Mtb overgestapt en vakanties vaak in juli op plaatsen waar vaak de Tour niet te volgen was. Zo herinner ik me nog een zeer warme zaterdag in de Abruzzen, waar in de locale “bar sport” de tv aan stond, op de Tour. Uitgebreid geïnstalleerd met een goudgele rakker, tot het moment dat het spannend werd, 14.45 uur. 
Boem, formule 1 kwalificatietraining. En dan ook nog Ferrari op poleposition, zodat ze geen genoeg kregen van alle geklets achteraf, dag Tour.
Deze zomer thuis in juli. Dus genieten van een bijzondere Tour.
Ik dacht toch, zoals ieder jaar, weer de winnende lijst te hebben ingestuurd, maar realiseer me nu dat ik slechts mag hopen op nummer 100.
Dank voor het organiseren.

 Groet, herman - en Tur.